Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2010 18:00 - Никой не ви гледа
Автор: otchayan0ptimist Категория: Забавление   
Прочетен: 768 Коментари: 0 Гласове:
0



Предавания като "Големия брат" не трябва да бъдат стимулирани, чрез високата зрителска гледаемост. Или поне не, когато се представят аморални субекти, които реално се използват за пропагандиране на дехуманизация на, и без това, "болното" ни общество. И все пак след като свърши първия сезон на "България търси талант" и предстоящия финал на "Големия брат" реално ни остават само турските сериали в ефирния "прайм тайм" (колкото и да не ми се искаше да не употребявам английски думи, в крайна сметка се оказа неизбежно). Въпросът ми е какво ще гледаме това лято. Това ще бъде наистина едно горещо като Анадола лято.  Турските сериали не са толкова лоши, а и няма как да бъдат при толкова много компании, които ги спонсорират, въпросът е че трябва да има и разнообразие. Първо не всеки ги харесва, а дори и онези, които не са такива противници, все пак търсят нещо друго освен тях. И ще ни предложат ли нещо по различно българските национални ефирни телевизии - изглежда, че не. А да не говорим, че програмата става от скучна, по-скучна август. Остава едничката надежда някой телевизии да излезнат в отпуска по-рано и съответно да започнат работа по-рано. Все пак е нещо.

Футболните фенове ще имат поне един месец телевизионно удоволствие и вместо да търпят турски сериали ще могат да се отдадат на спортни страсти. Е вярно ние не участваме, което принципно изобщо не ме радва, но честно казано смятам, че така е по-добре. Никога няма да забравя как на европейското в Португалия ние не вкарахме нито един гол, завършихме естесвено последни с 0 точки и нашите пишман професионални футболисти се прибраха у дома "насрани" както само те го могат. Така, че вместо да гледаме нашите, ъъъ, национали (дали не трябваше да им сложа кавички ???) и да се дразниме по-добре да не ги гледаме, за да може на спокойствие да се насладим на истински футбол.

Сетих се и нещо друго Евровизия. Ако не се лъжа за втора година ние не стигаме до финал, което не е хубаво. Но това не просто не е хубаво, а е много лошо, говори лошо за нашия "шоу бизнес", (тук кавичките са си на мястото) срамно е, трагично е и т.н. И знаете ли кое е най-гадното - това, че всичките ни съседи и техните съседи (сиреч всички балкански държави) бяха на финал, а ние не. Това за мен е загуба. Миро бил много талантлив - добре, но не видяхме таланта му на финала. Не знам къде е проблема - не съм толкова компетентен, но като българин искам България да се представя достойно. И когато това не се слува, смятам, това засяга всеки от нас. Аз искам Бълария да се представя достойно както Турция и Румъния се представят (завършиха съответно на 2-ро и 3-то място), а не да слушам как Миро бил изключителна звезда в България, но не успя да заема място на финала на Евровизия в лявата колонка на финалистите.

А относно Германия - някакво симпатично 19-годишно момиче, с една не особено хитова песен спечели конкурс за песен на Европа. Честито! Все пак европейците са я избрали, нали . . . хората. Аз нямам право да критикувам просто защото моята страна не е стигнала до финалния етап. (За разлика от всички други балкански страни.)

 

Е … приятно гледане

Отчаян0птимист



Тагове:   България,   Миро,   брат,   Евровизия,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: otchayan0ptimist
Категория: Новини
Прочетен: 23111
Постинги: 10
Коментари: 4
Гласове: 11
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031