Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2010 17:58 - Българската социалдемокрация е свръхкапиталистична
Автор: otchayan0ptimist Категория: Политика   
Прочетен: 766 Коментари: 0 Гласове:
2



Ето на каква статия попадам днес: "Станишев прикотква ДПС и Яне за вот срещу ГЕРБ". Питам се защо Станишев и компания, които уж са изключително загрижени за обикновените хора, искат да вкарат България в политическа криза, с което ще увеличат ефекта от социално-икономическата криза до страшни размери. Отговорът е повече от елементарен - изобщо не се интересуват от проблемите на хората. Все пак те бяха тези, които въведоха "плоския данък". Знаете ли, че в най-богатите европейски страни размера на данъка зависи от размера на дохода и дори в някой страни скалата е толкова стръмна, че най-богатите хора плащат 60% данък от общата си печалба. В този ред на мисли занете ли какво е общото между Монголия и България по отношение на данъчното облагане. Разбира се, че и там е въведен "плосък данък". Представяте ли си страна, която е толкова изостанала и бедна спрямо нас е въведен този данък. И това е поредното доказателство за няколко неща: некординирана политика (ние уж сме устремили поглед на запад, ама не съвсем), обслужване интересите на най-богатите, крайно дясна данъчна политика, странна за социалдемократическа партия. Тройната коалиция беше тази, която извърши множество заменки в ущърб на държавата, вместо да решава важните обществени проблеми.

Сега същите хора се чудят как да спъват работата на правителството, което почти година се чуди как да свърже двата края заради тях. Не казвам, че и те са иделани - такива няма (, а дори и да имаше хората никога нямаше да са доволни.) Ясно ми е, че ако в политиката има морал, то той е доста извратен, но опозицията трябва да бъде наистина конструктивна в делата си, а не само на само, когато говори от парламентарната трибуна. Аз дори смятам, че това не е опозиция в истинския смисъл на думата. Британската обаче е и аз много се възхищавам на английския модел, и се надявам да доживея до деня в, който в България ще има двупартийна система или поне 3 до 4 политически партии.

Относно вота на недоверие се съмнявам, че ще мине, но тежко ни, ако греша. Все пак Борисов състави кабинета бързо, както го изискваше ситуацията. Доколко някой министри са достатъчно "читави" е друг въпрос и все пак се вижда, че като цяло вършат работата, за която са избрани.

отчаян0питимист



Тагове:   криза,   данък,   опозиция,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: otchayan0ptimist
Категория: Новини
Прочетен: 23152
Постинги: 10
Коментари: 4
Гласове: 11
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930